De ‘under-cut’ blijft voorlopig nog…

haren-knippen-eindhoven

Van de ‘Under-cut’ zijn we nog niet af. Je hoeft maar naar het modepubliek bij de internationale catwalk shows een perfecte trendmeter te kijken en je weet het!!

Als trends naar het grote publiek beginnen door te sijpelen, dan is dat voor het modepubliek vaak een teken om ervan af te stappen en verder te gaan, met de ‘Under-cut’ lijkt het anders te liggen.
De halve wereld, jong en minder jong, loopt tegenwoordig met een ‘Under-cut’ en toch volharden de jongens van de fashion world erin.

Undercuts zijn en blijven HIP!

Overigens zijn ze er in allerlei gradaties. Van heel extreme Undercuts met grote lengteverschillen tussen de lange bovenkant en de korte zijkanten en een lichte varianten, met net even wat lengteverschil. Deze laatste variant is ook geschikt voor naar kantoor.

Basiselementen van deze look zijn: een zijscheiding, een lange bovenkant, een korte achterkant en korte zijkanten. Vrij simpel. Nagenoeg elke kapper kan het knippen. De bravoure zit ‘m in de overgang tussen lang en kort. Die mag tegenwoordig best heel abrupt zijn. Met de vorm en de keuze van de ‘vlakken’ kun je je ‘under-cut’ bovendien extremer of minder extreem maken.
haren-knippen-eindhoven-1

Om de ‘under-cut’-look te creëren, heb je natuurlijk de juiste producten nodig.

Afhankelijk van het type haar worden voor dit kapsel vaak sterkere gels en/of waxen gebruikt.
Doordat de bovenkant van het kapsel langer word gehouden en dit dan ook vaak zwaarder is zijn juiste producten van belang voor het behoud van het kapsel de gehele dag door.

Zie de ‘Fiber’ van American Crew; dit is een sterke wax met daarbij een matte glans. De matte glans zorgt voor een nog massievere look zodat de eventuele kuif nog groter en voller lijkt dan die al is.

haren-knippen-eindhoven-3

Ga je liever voor wat meer glans ga dan voor de: ‘Grooming Cream’. Deze heeft de zelfde sterke hold als de Fiber alleen deze geeft meer glans af.

haren-knippen-eindhoven-4

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment