Skip to content

5 tips hoe jij thuis jouw mooie keratine behandeling het beste kunt onderhouden

1.   Was niet meteen als je thuiskomt jouw keratine behandeling.

Het is belangrijk om de eerste keer na de behandeling in de salon, 3 dagen te wachten voordat je de eerste keer jouw haren wast.

Jouw zwavelbruggen zijn op een nieuwe manier gerangschikt in het haar, waardoor jouw haren nu steiler en pluisvrij zijn.

Deze zwavelbruggen moeten even uitharden en dat duurt max 72 uur.

Na die 3 dagen mag je jouw haren weer vaker wassen.

Maar wel altijd met de bijbehorende producten, omdat deze dezelfde ingrediënten bevatten als de keratine behandeling.

Kies je er voor om dit niet te doen, kunnen wij helaas geen langdurige garantie geven op de keratine behandeling.

keratine producten

2.    Was jouw haren altijd met een Nanokeratin shampoo..

De Nanokeratin Shampoo’s  bevatten dezelfde ingrediënten dan waarmee jij net jouw keratine behandeling hebt gehad. Ze zorgen er voor dat jij langdurig plezier hebt van de behandeling en geven een zachte en effectieve reiniging van het haar en de hoofdhuid. Ze verfrissen het haar en de hoofdhuid zonder de natuurlijke pH waarden aan te tasten. En ontwarren en verminderen wrijving tussen haarlokken voor meer bewegingsvrijheid en een betere kambaarheid.

Gebruik: 2 keer goed wassen met deze shampoo. Als je vindt dat de eerste keer de shampoo te weinig schuimt, kun je de eerste keer voorwassen met Olaplex shampoo.

3.    Gebruik na het wassen altijd een Nanokeratin haarmasker.

De Nanokeratin Haarmaskers bootsen het natuurlijke herstelproces van het haar na, waardoor het haar van binnenuit hersteld wordt. Het vormt een stevige binnenlaag om natuurlijke voedingsstoffen in de haarvezel af te dichten, waardoor een betere voeding wordt verkregen van de wortel, zodat het haar zich van binnenuit herstelt. Het vormt tevens een buitenlaag om de haarvezel te isoleren tegen schadelijke omgevingsbronnen zoals vochtigheid, zout water en Uv-stralen. Vermindert wrijving tussen de haarlokken voor meer bewegingsvrijheid.

Gebruik: Aanbrengen op handdoekdroog haar 8 minuten laten inwerken en daarna goed uitspoelen.

4.    Gebruik altijd na het wassen deze hittebeschermer.

Reinvent Insulator

 Dit leave-in product voor alle haartypes isoleert de haarvezel tegen beschadigende externe factoren zoals vocht, zout water, warmte en Uv-straling wordt beschermd en waardoor het weer zijn elasticiteit terugkrijgt. De Insulator werkt licht stijlend, door hittebronnen zoals de zon, föhn of stijltang. Versnelt de droogtijd en verbetert de glans van het haar. Ontwart het haar en vermindert wrijving tussen de haarlokken voor meer bewegingsvrijheid.

Gebruik: Aanbrengen op handdoekdroog haar, goed doorkammen en stylen zoals gewenst.

5.    Verzorg jouw haren 1 keer per week een structuur hersteller.

Het is verstandig om 1 keer per week op ongewassen haren, 1 nacht voordat je jouw haren wast, een structuur hersteller te gebruiken.

Olaplex zorgt er voor dat in het haar weer nieuwe zwavelbrugverbindingen worden aangemaakt, zodat jouw haren van binnenuit sterk en veerkrachtig blijven.

Veel kappersbehandelingen, maar ook de föhn, steiltang en de zon tasten de kwaliteit van de zwavelbruggen in het haar aan.

Waardoor jouw haren zwakker en brozer worden en de punten heel breekbaar worden.

Olaplex hair perfector voorkomt dit!

Gebruik: Olaplex hair perfector smeer je in ongewassen haren en laat je enkele uren, of liefst een hele nacht, inwerken.
Daarna spoel je onder de  douche jouw haren goed uit en was en verzorg je jouw haren zoals in dit stappenplan beschreven.

Door de nano Smooth pure Home Care-reeks verlengt men het resultaat van de in-salon Keratine treatment, omdat zij dezelfde ingrediënten bevatten dan de Keratine behandeling.

Met de Olaplex hair perfector hou je gegarandeerd sterk en mooi haar!

Wij geven dan ook alleen garantie op de behandeling als u deze bijbehorende producten ook thuis gebruikt!

Mocht je na het lezen van deze tips nog vragen hebben bel, of mail ons gerust!

Nóg beter, maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Want face to face kunnen wij jouw vragen nog beter beantwoorden, omdat wij dan ook jouw haren in beeld hebben!

Plan een gratis advies gesprek in

Wij helpen en adviseren u graag verder