Kérathermie behandeling

Een Kérathermie behandeling kan het meest verzwakte en beschadigde haar weer te herstellen. Haren bestaan voor 85% uit proteïne en voor 10% uit vocht. Vocht geeft het haar soepelheid en veerkracht. Proteïne geeft het haar stevigheid en volume.  Wanneer het haar licht beschadigd is zal eerst het vochtgehalte worden aangetast.

Maar wanneer het haar extreem belast wordt, bijvoorbeeld door te intensieve en verkeerde kleurbehandelingen of het veelvuldig en verkeerd gebruiken van een stijltang zonder hittebeschermende producten, zal ook het proteïne gehalte worden aangetast. Of na een zonvakantie, waarbij u vaak zwemt in zee. De zoutkristallen uit het zeewater werken als een vergrootglas, wanneer u vervolgens gaat zonnen en de zoutkristallen als vergrootglas hun werk doen, zal het haar “verbranden”. Het haar wordt broos, futloos en breekbaar.

Met een Kérathermie behandeling wordt het haar in 3 stappen hersteld. Eerst wordt het haar gewassen met een speciale shampoo. Dan wordt er een proteïneampul op het haar aangebracht en met kleine bewegingen gemasseerd om het proteïne gehalte weer aan te vullen. Daarna wordt er een vochtampul op het haar aangebracht en ook deze ampul wordt met kleine bewegingen gemasseerd om het vochtgehalte aan te vullen.

Vervolgens wordt het haar gedroogd met een föhn en daarna worden deze 2 ampullen in dunne passees van 1 cm ingeseald met een stijltang. Als derde en laatste stap wordt de behandeling afgesloten met een haarmasker. Als u nu thuis doorgaat met een speciale shampoo en haarmasker is het verzwakte, beschadigde haar weer helemaal hersteld!