Zonbeschadiging, hoe ontstaat dat nou?

Zonlicht heeft zowel positieve als negatieve kanten voor de mens. Als goede eigenschap kan genoemd worden de aanmaak van vitamine D in de huid. Door velen wordt ook het zonnen als aangenaam ervaren. De negatieve kanten kunnen worden verdeeld in directe effecten en effecten op lange termijn. Een direct effect is bijvoorbeeld de zonnebrandreactie.
Een nadelig effect van ultraviolette straling op lange termijn is de vroegtijdige veroudering van de huid. De huid wordt droog en rimpelig, bleekgeel tot bruin van kleur en voelt leerachtig aan. De huid wordt ook vlekkerig.
Een zonbeschadiging ontstaat na langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht. Het ontstaan van een zonbeschadiging is afhankelijk van het huidtype en de totale hoeveelheid ultraviolette straling die iemand in de loop van het leven op de huid heeft gekregen.
Hoe blanker de huid, des te groter de kans op het ontwikkelen van deze huidafwijking.

zonbeschadiging-man

Wat zijn de verschijnselen?

Voorkeursplaatsen van zonbeschadiging zijn de handruggen, de onderarmen, het gezicht en de kale(nde) schedelhuid. In het begin is de huidafwijking beter te voelen dan te zien. Het zijn huidkleurige, rode of bruine, ruw aanvoelende plekjes of grotere plekken. Soms zijn ze licht pijnlijk bij aanraking. De grootte kan wisselen van enkele millimeters tot enkele centimeters. Na verloop van jaren kan er in deze plekjes huidkanker ontstaan. Vaak zijn er meerdere plekjes aanwezig en zijn er aan de huid andere tekenen van langdurige zonlichtblootstelling te zien, zoals vlekkige verkleuringen en rimpels.

Wat kunt u zelf doen?

Belangrijk is verdere (zon)beschadiging van de huid door ultraviolette straling zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan door blootstelling aan zonlicht (en zonnebank) te beperken.
Het gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is van groot belang. Hierbij moet men bedenken dat een zonnebrandcrème niet bedoeld is om langer in de zon te kunnen blijven, maar om de huid te beschermen, gedurende de tijd dat u in de zon bent. Bij mensen met veel zonbeschadiging blijft controle door een arts noodzakelijk.

Bij Bobline Hair & Beauty werken wij met het huidverzorgingsmerk IKARI, wat verschillende producten heeft  om uw huid te beschermen en te herstellen.

zonbeschadiging-serum

SÉRUM SOLAIRE  SPF 50

Bovendien hebben wij ook een product om de ontstane pigmentvlekken enigszins te vervagen, hiervoor adviseren wij om onderstaand product te gebruiken:

zonbeschadiging-cure-2
Cure 2 is een geconcentreerd, natuurlijk geparfumeerd serum op basis van vitamine A, vitamine C en fruitzuren. Cure 2 is uiterst geschikt voor een doffe, ruwe, door de zon beschadigde huid met pigmentvlekken, en voor een rokershuid. Het serum vernieuwt de huidoppervlakte zonder deze te irriteren. De huid ziet er terug frisser en stralend uit, dankzij de gladde oppervlakte.

zonbeschadiging-ikari

Zoals u ziet heeft IKARI nog veel meer producten en deze maand adviseren wij u graag welke producten u het beste voor uw huid kunt gebruiken.

Klik hier om de test te doen via onze website, maar u kunt natuurlijk ook naar de salon bellen of online een afspraak maken voor een GRATIS adviesgesprek!

Tijdens dit adviesgesprek worden al uw vragen beantwoord en kijken we samen welke producten voor u het meest geschikt zijn!

serum solaire maand juli 2016

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment