Balayage kapsels

Het franse woord Balayage betekent vegen. Het zijn dus eigenlijk “vegen” kleur die in het haar aangebracht worden.

Maar wat is een balayage eigenlijk? Kan jij nog een balayage onderscheiden van ombre haarkleuren, écaille haarkleuren (ook wel tortoiseshell haarkleuren genoemd) en een kapsel met veel highlights? Een balayage is perfect omdat je zo toch kan spelen met wat donkerdere en lichtere kleuren zonder ineens voor een volledig nieuwe haarkleur te moeten gaan.

Veel jonge vrouwen vragen aan ons hoe lang duurt een balayage eigenlijk en wat kost het?

Wij adviseren iedereen om eerst langs te komen voor een gratis adviesgesprek, want de tijdsduur en de prijs van de behandeling zijn afhankelijk van de wens van de klant en de kwaliteit van het haar.

Bijv. Heeft iemand reeds geverfd haar en wil zij graag een blonde balayage zullen eerst de oude kleurlagen verwijderd moeten worden!

Dit kan snel gaan, maar kan ook lang duren als er een erg donkere kleur in zit of veel lagen over elkaar heen.

Daarna komt de Balayage ook hiervoor geldt, ben je van nature al wat lichter van kleur zal de inwerkingstijd niet zo lang zijn dan bij iemand met van nature donker haar!

Daarom kunnen wij telefonisch zonder het haar gezien te hebben heel moeilijk een uitspraak doen over de tijdsduur of de prijs van de behandeling.

Echter na het gratis adviesgesprek wanneer wij het haar bekeken hebben en de wensen van de klant besproken hebben kunnen wij dit wel!

De voorkeur gaat uit naar naturelle kapsels met een natuurlijke balayage, liefst hand painted, om geen lelijke strepen in je haren te krijgen!
Ook worden de ombre kleuringen meer sombre, dit wil zeggen dat de ombre overgang ook heel natuurlijk en zacht is.

Je hoeft niet meer bang te zijn om deze kleur te krijgen dat je de kwaliteit van je haar verliest. Daarvoor gebruiken wij Olaplex. Dat kan zowel als herstelbehandeling en als een color service behandeling. Met dit product kan je zonder zorgen voor een mooie blonde kleur gaan. Of voor een andere kleur natuurlijk.

Een uitgroei is hot! Na rose gold, pastels en balayage zie je de smokey roots veel terug komen in het straatbeeld. We hebben deze ook al gespot op menig social media kanaal. Het is de nieuwe balayage (color melting), met een rokerige natuurlijke kleuring. De nadruk ligt vooral op de aanzet, deze zijn een stuk donkerder dan dat wij het afgelopen seizoen hebben gezien. Dus langzaam aan stappen wij dan toch echt weg van platina blond, de kleur die vooral gezien werd bij het naderen van afgelopen zomer 2016.

De aanzet van deze smokey roots look is eerder een natuurlijke haarkleur. Deze look is perfect als je niet elke keer een bleaching wilt ondergaan. Door de aanzet donker te houden kan er gewerkt worden met verschillende toners, een uitgegroeide blond dus.

Deze donkere uitgroei kun je prima gebruiken bij blonde lokken maar ook bij pastelkleurige punten werkt het heel goed! Een groot voordeel is dat deze look veel minder bewerkelijk is dan standaard highlights dichtbij de aanzet.

De balayage haarkleuren in 2017 worden vaak gecombineerd met een pony!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment