Waarschijnlijk zit u nog met het hoofd –en haar- bij de winter, maar het zal spoedig lente worden. Tijd om de mutsjes gedag te zeggen en de lokken weer te laten stralen. Want ook dit voorjaar brengt nieuwe trends met zich mee: van de nonchalante wet hair look tot de nette paardenstaat of knot.

We noemden hem al even. De wet hair look is een extreem kapsel dat zowel voor lang als kort haar geschikt is. De look, die we tot noch toe vooral op de catwalk voorbij zagen komen, creëert u door het haar naar achteren te kammen en een haarstylingsproduct op oliebasis of een lichte gel te gebruiken. Voor een speciale gelegenheid zoals een etentje of feestje, kunt u iets meer product gebruiken voor de ultieme partyuitstraling. Let wel op dat het stylingsproduct met mate gebruikt wordt, het haar kan bij teveel gebruik vet en onverzorgd lijken.

Minder tijd om je middellange tot lange haar tot in de puntjes te verzorgen maar toch zin in een modieuze coupe? Bindt uw haar naar achter in een paardenstaart of knot en spray er haarlak over om het mooi glad te houden. Liever een nonchalante look? Dit seizoen leent zich goed voor kapsels met losse plukjes of waarbij het haar rommelig op het hoofd gespeld wordt. En is de paardenstaart nog te gewoontjes? Probeer voor de verandering eens te experimenteren met de scheiding en kies voor een kaarsrechte midden- of zijscheiding.

Een andere trend waar de haarstylistes op de catwalk al langer mee spelen is het wilde ‘ongekamde’ haar. We zagen het dit seizoen al veel op de catwalk voorbij komen omdat het de uitstraling vaak jonger maakt. De look is vrij makkelijk na te boetseren door uw vingertoppen op uw kruin te zetten en het haar los te schudden. Voor een extra nonchalante haardos kunt u gebruik maken van een Beach Texture hairspray gemaakt van zeewaterdeeltjes, die zorgen ervoor dat het haar er luchtig uitziet.

Maar niet alleen de haarproducten en uitvoering van het kapsel is belangrijk. Ook de verzorging met föhn, stijltang en krultang zijn de essentiële basis voor een mooi kapsel. Dit jaar wordt ook de wafeltang belangrijk. Uitgangspunt voor dit kapsel is een paardenstaart waarvan een deel van de lokken door het ijzer zijn gehaald. Ontzettend makkelijk en succes gegarandeerd!

En dan hebben we altijd nog de hairdo die nooit uit het straatbeeld zal verdwijnen: de vlecht. Een grote trend is de vissengraad vlecht, maar als er nog meer tijd over is om te experimenteren is de vlecht boven op het hoofd zeker de moeite waard. We zagen deze trend al op de hoofden van de modellen van Olcay Gulsen’s Supertrash tijdens de wintershow van Amsterdam Fashion Week 2013.

Wafeltang, strakke paardenstaart of het haar los. Hoe leuk de trends ook zijn, het haar wordt broos en breekt langzaam af. Daarom is het goed om altijd de juiste haarproducten te gebruiken en regelmatig naar de kapper te gaan om de beschadigde en dunne punten bij te knippen. Vraag uw haarstylist om advies en de behandeling die bij u past.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment