Kost het föhnen van je haar jou ook zoveel tijd? Loop dan even onze tips langs. Misschien zijn er dingen die je kunt doen om het sneller – en toch even mooi – droog en in model te krijgen.

fohnen

Altijd te weinig tijd te föhnen? We kennen het. Toch is het iets waar je eigenlijk niet op zou moeten ‘besparen’ want heb je eenmaal een mooi geföhnd hoofd, dan heb je er dagenlang geen omkijken meer naar.

Gelukkig kun je de tijd die je aan föhnen kwijt bent wel aanmerkelijk verkorten. Hier zijn onze tips:

  1. Gebruik na het wassen altijd een thermique, en zo nodig een specifiek product dat klitten tegengaat, zodat je na het wassen je haar gemakkelijk en snel kunt doorkammen. Puur tijdswinst!
  2. Maak je haar goed droog. Maak geen cirkelbewegingen maar dep het droog.
  3. Begin niet meteen met föhnen. Het is beter voor je haar om het eerst even aan de lucht te laten opdrogen. Hierdoor verkort je ook de tijd dat je haar aan de hete lucht wordt blootgesteld. En het levert jouw tijdswinst op want in die 5 à 10 minuten dat je het laat drogen, doe je andere dingen. Je kleedt je aan of pakt je tas in. Doe je make-up.
  1. Investeer in een professionele föhn met een krachtige motor. Er bestaan heel veel verschillende föhns en het is duidelijk dat je veel meer tijd nodig hebt om je haar droog te krijgen als je föhn zwak is en niet echt heet wordt. Denk maar eens aan die kleine reisföhntjes of die föhns met slang in hotels. Met een föhn met een vermogen van 2000 Watt heb je een krachtig ‘beestje’ te pakken en ben je in mum van tijd klaar.
  2. Je mag dan veel haast hebben, maar stop niet te vroeg met föhnen. Dat is een fout die vaak gemaakt wordt. Als je te vroeg stopt, dan krijg je nooit die gepolijste look die je wilt hebben. Je moet echt doorgaan tot het haar helemaal droog is, hoeveel haast je ook hebt.
  3. Om snel wat slag of beweging in je haar te krijgen, kun je lang haar, zodra je klaar bent met föhnen en het nog warm is, heel voorzichtig ronddraaien in een losse knot en met een schuifspeldje even vastzetten. Je kunt ook een paar lokken losjes ronddraaien en even vastzetten, maar hiervoor heb je net weer iets meer tijd nodig en bovendien kun je zo de deur niet uit en met een losse knot wel. Spray er desnoods wat haarlak over. Als je het knotje na tien minuten uithaalt, zit er een mooie slag in je haar. Jij zit in de tussentijd al in de auto of op de fiets 🙂

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment