Haaruitval tegengaan!

Ieder mens heeft vanaf de geboorte gemiddeld 100.000 tot 150.000 haarzakjes. Het groeiproces en de kwaliteit van het haar worden mede bepaald door tijdelijke en erfelijke factoren en leef- en voedings gewoontes. We leggen hier uit wat er gebeurd bij tijdelijke haaruitval en bij erfelijke haaruitval en alles over haaruitval tegengaan.

Tijdelijke haaruitval tegengaan.

De haarbol is een kleine fabriek waar het haar wordt geproduceerd. Dit centrum van leven wordt omgeven door soepel collageen. Dit is verbonden met de bloedsomloop waardoor je een sterke dikke glanzende haar krijgt. Door de jaren heen krijgen mensen bv stress/ hormonale veranderingen, maar ook wanneer mensen ziek worden en/of medicijnen gebruiken en door onevenwichtige voedingsgewoontes. Hierdoor produceert en haarbol een minder sterke haar. De bloedsomloop wordt verstoord en het collageen wordt verhardt. De haarbol vervormt en het haar wordt dunner en kwetsbaarder en vervolgens valt het haar uit. De productie van keratine neemt af en het haar wordt dunner.

haaruitval-tegengaan

Erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica)

Haaruitval (alopecia androgenetica) is een aandoening die ongeveer bij de helft van de volwassen mannen voorkomt. Bij deze vorm van haarverlies spelen zowel genetische als hormonale factoren een rol. Haarverlies begint vaak al bij een man na het twintigste jaar en kan al aanwezig zijn voordat het zichtbaar is. Haarverlies begint over het algemeen met grote inhammen en kan zich verder naar het midden en de kruin uitbreiden. Als je dichter op de hoofdhuid zou kijken zie je dikke terminale haren. Zodra haarverlies begint worden deze dikke haren kleiner en fijner en verliezen ze pigment. Aan elk haarzakje zit een spiertje en een talgklier. In het onderste gedeelte van het haarzakje zit de voeding. Hier komt het bloed naar binnen en dit is onmisbaar voor de groei van het haarzakje. Elke haarzakje loopt door verschillende fases.

 

De eerste fase is de groeifase (anogene fase).

Een haar wordt gemiddeld 4 jaar oud. In deze periode kan een haar onder normale omstandigheden vrijuit groeien. Op de foto ziet u de haarspier, zenuwen en talgkliertjes zitten. Het is leuk om te weten dat de stand van een haarzakje bepaald of u stijl haar, golvend haar, of krullen heeft. Is een haarzakje bijvoorbeeld recht, dan heeft u stijl haar. Is het haarzakje golvend dan heeft u golvend haar. In deze fase zit de haarbol onderin de huid en blijft daar zitten tot de rustfase. De haarbol speelt de hoofdrol in ons verhaal. Na de groeifase komt nu de rustfase.

Het haarzakje met de haarbol zitten op zijn plaats.
Het haarzakje met de haarbol zitten op zijn plaats.


De tweede fase is de rustfase (telogene fase).
Na 4 jaar groei vormt er zich een nieuwe haar in de haarbol. De oude haar maakt zich los uit de huid en baant zich een weg naar buiten. In de haarbol vult de nieuwe haar die plek op. We noemen dit de rustfase.
In de rustfase vormt zich dus een nieuw haartje onder de bestaande haar, zonder dat de oude haar hierbij uitvalt. De haarbol gaat zelf ook wat mee omhoog maar blijft wel in de huid aanwezig. Na de rustfase begint de overgangsfase.

De haar laat los en de haarbol blijft als een wit bolletje onder in het haarzakje achter.
De haar laat los en de haarbol blijft als een wit bolletje onder in het haarzakje achter.

 

De derde fase is de overgangsfase (katagene fase).
Nu laat de oude haar los en valt uit. Dit gebeurt ongeveer met zo’n 60 à 70 haren per dag. Het nieuwe haartje vormt zich een weg naar buiten en zal daar zo’n 4 jaar blijven zitten. De haarbol keert weer terug op zijn plaats en uw haar zal gezond verder groeien. In totaal vinden deze cycli zo’n 25 keer plaats in een mensenleven. Dus theoretisch gezien heeft u, vanaf uw geboorte, voor 100 jaar haar.

De haar verlaat de huid.
De haar verlaat de huid.

Wat gebeurt er als u kaal wordt?
De nieuwste ontdekking op het gebied van haaruitval heeft te maken met de fasen zoals hier omschreven. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat personen die kaal worden een verdikt haarzakje hebben. Dit heeft tot gevolg dat:

  1. het haar fijner van structuur wordt
  2. het haar niet ouder wordt dan een paar weken of maanden omdat de haarbol niet kan terugkeren op zijn oude plaats
  3. het haar veel uitvalt zodat u uiteindelijk kaal wordt

De verdikking van het haarzakje zorgt er namelijk voor dat de haarbol niet kan terugkeren op zijn plaats in de huid. Hierdoor wordt er wel nieuw haar aangemaakt, maar kan het zich niet hechten. De haarcyclus wordt hierdoor verstoord. De haarbol maakt nu continu haren aan die in plaats van de normale 4 jaar maar een paar weken of maanden oud worden. Uw haar valt nu constant uit.

Hoe snel dit proces verloopt is per persoon verschillend en mede afhankelijk van de verdikking rondom het haarzakje. Dit zijn dus de kleine haartjes die u vaak bij uw hoofdhuid ziet als zijnde nieuwe haartjes. De korte haartjes duiden er echter op dat uw haar constant in de overgangsfase zit.

Indien een haar zich 4 à 8 keer per jaar in de overgangsfase bevindt, in plaats van eens in de vier jaar, dan zal uw haar binnen twee jaar tijd verdwenen zijn. In een mensenleven zijn er namelijk 25 groeicyclussen. Kortom, hoe eerder u ingrijpt met Aminexil van Kérastase, des te langer u uw haar behoudt!

De omschreven theorie is de belangrijkste wetenschappelijke ontdekking die gedaan is op het gebied van kaalheid. Erfelijke kaalheid, haaruitval bij vrouwen en mannen of mensen die last hebben van Alopecia androgenetica; allen vertonen zij de omschreven verdikking en dus een verstoorde overgangsfase van hun cyclus. Als we een bloedvat volgen dan zie je dat die de voedingstoffen vervoerd. Als je in een bloedvat kijkt dan zie je testosteron en rode bloedlichaampjes. Een deel van de testosteron wordt omgezet in Dihydrotestosteron ofwel DHT. Testosteron hecht zich aan het enzym 5 alpha reductase dat testosteron in DHT omzet. Hierdoor wordt de groei van een haar verkort en wordt het een dunnere haar die pigment verliest.

Aminexil heft deze verdikking rondom haarzakje en haarbol op, zodat uw haar weer de volle leeftijd en de normale haarstructuur krijgt.

 

Aminexil Force R.

haaruitval-tegengaan-kerastase

Intensieve kuur “haaruitval tegengaan”. De levenscyclus van het haar is verlengd. Het haar voelt steviger aan en heeft meer volume. De haargroei wordt gestimuleerd en de haardichtheid is verbeterd.

-Eerst was je het haar met de Bain Stimuliste.

-Aminexil toepassen op handdoekdroog haar.

-Pipetje op de ampul plaatsen en scheidingsgewijs op de hoofdhuid aanbrengen. Inmasseren en NIET uitspoelen.

-1 ampul per dag gedurende 6 weken.

Deze kuur van 6 weken 2x per jaar toepassen. Bij voorkeur is het voor-en najaar. Tussen 2 kuren in dagelijks Stimuliste toepassen.

Ook bij tijdelijke haaruitval kunt u Aminexil gebruiken. De handeling is hetzelfde alleen gebruik je dan 3 ampullen per week gedurende 6 weken.

 

Densifique.

Wanneer je geen last hebt van haaruitval maar wel een vollere bos haar wil is daar nu de oplossing voor. Ze hebben bij de fases van het haar een nieuwe fase ontdekt. Dit noemen ze de sluimerfase. De uitvalfase duurt 4 maanden. Omdat er een zuurstof tekort is, gaan de haarzakjes in een soort slaap fase. Dan duurt de uitvalfase geen 4 maanden maar kan deze wel 10 jaar duren. Dat wil zeggen dat er dan in die 10 jaar geen nieuwe haar komt. Densifique geeft de haarzakjes een prikkel zodat deze ontwaken en weer gaan groeien. Iedereen heeft last van slapende haarzakjes. Dan zijn alle haarzakjes weer in werking en daarom krijg je dan ook nieuwe haren erbij voor je gevoel. Deze waren er al maar Densifique zorgt ervoor dat alle haarzakjes actief zijn.

-Het verhoogt de hoeveelheid haar.

Haaruitval tegengaan

-Onthult tot 1700 nieuwe haren in 3 maanden tijd.

-Implementeert het volledige regeneratie vermogen van stamcellen.

-Het zuurstofniveau wordt hersteld en de slapende haarzakjes worden ontwaakt zodat ze weer nieuw haar produceren.

haaruitval-tegengaan-kerastase-2

-Bevestig de applicator op de ampul.

-Breng dagelijks op de hoofdhuid aan gedurende 3 maanden.

-Masseer en stimuleer de hoofdhuid met een circulerende beweging.

 

Meer weten of haaruitval tegengaan? Maak dan een afspraak in onze salon!

[maxbutton id=”2″]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment