Skip to content

Haaruitval tegengaan

A-kwaliteit

producten

Moderne

Technieken

Laatste

trends

Voorkom haaruitval

Ieder mens heeft vanaf de geboorte gemiddeld 100.000 tot 150.000 haarzakjes.

Het groeiproces en de kwaliteit van het haar worden mede bepaald door tijdelijke en erfelijke factoren en leef- en voedings gewoontes.

We leggen hier uit wat er gebeurd bij tijdelijke haaruitval en bij erfelijke haaruitval en alles over haaruitval tegengaan.

amber Haar Styliste eindhoven

Tijdelijk haaruitval tegengaan

De haarbol is een kleine fabriek waar het haar wordt geproduceerd. Dit centrum van leven wordt omgeven door soepel collageen. Dit is verbonden met de bloedsomloop waardoor je een sterke dikke glanzende haar krijgt.

Door de jaren heen krijgen mensen bv stress/ hormonale veranderingen, maar ook wanneer mensen ziek worden en/of medicijnen gebruiken en door onevenwichtige voedingsgewoontes. Hierdoor produceert en haarbol een minder sterke haar.

De bloedsomloop wordt verstoord en het collageen wordt verhardt. De haarbol vervormt en het haar wordt dunner en kwetsbaarder en vervolgens valt het haar uit. De productie van keratine neemt af en het haar wordt dunner.

Erfelijk haaruitval
(ALOPECIA ANDROGENETICA)

Haaruitval (alopecia androgenetica) is een aandoening die ongeveer bij de helft van de volwassen mannen voorkomt. Bij deze vorm van haarverlies spelen zowel genetische als hormonale factoren een rol. Haarverlies begint vaak al bij een man na het twintigste jaar en kan al aanwezig zijn voordat het zichtbaar is.

Haarverlies begint over het algemeen met grote inhammen en kan zich verder naar het midden en de kruin uitbreiden.

Als je dichter op de hoofdhuid zou kijken zie je dikke terminale haren. Zodra haarverlies begint worden deze dikke haren kleiner en fijner en verliezen ze pigment.

Aan elk haarzakje zit een spiertje en een talgklier. In het onderste gedeelte van het haarzakje zit de voeding. Hier komt het bloed naar binnen en dit is onmisbaar voor de groei van het haarzakje. Elke haarzakje loopt door verschillende fases.

leon Haar stylist eindhoven
kerastase kopen

Aminexil Force R.

Intensieve kuur “haaruitval tegengaan”. De levenscyclus van het haar is verlengd. Het haar voelt steviger aan en heeft meer volume. De haargroei wordt gestimuleerd en de haardichtheid is verbeterd.

-Eerst was je het haar met de Bain Stimuliste.

-Aminexil toepassen op handdoekdroog haar.

-Pipetje op de ampul plaatsen en scheidingsgewijs op de hoofdhuid aanbrengen. Inmasseren en NIET uitspoelen.

-1 ampul per dag gedurende 6 weken.

Deze kuur van 6 weken 2x per jaar toepassen. Bij voorkeur is het voor-en najaar. Tussen 2 kuren in dagelijks Stimuliste toepassen.

Ook bij tijdelijke haaruitval kunt u Aminexil gebruiken. De handeling is hetzelfde alleen gebruik je dan 3 ampullen per week gedurende 6 weken.

Densifique

Wanneer je geen last hebt van haaruitval maar wel een vollere bos haar wil is daar nu de oplossing voor. Ze hebben bij de fases van het haar een nieuwe fase ontdekt. Dit noemen ze de sluimerfase. De uitvalfase duurt 4 maanden. Omdat er een zuurstof tekort is, gaan de haarzakjes in een soort slaap fase. Dan duurt de uitvalfase geen 4 maanden maar kan deze wel 10 jaar duren. Dat wil zeggen dat er dan in die 10 jaar geen nieuwe haar komt. Densifique geeft de haarzakjes een prikkel zodat deze ontwaken en weer gaan groeien. Iedereen heeft last van slapende haarzakjes. Dan zijn alle haarzakjes weer in werking en daarom krijg je dan ook nieuwe haren erbij voor je gevoel. Deze waren er al maar Densifique zorgt ervoor dat alle haarzakjes actief zijn.

-Het verhoogt de hoeveelheid haar.

GEERT-JAN Eigenaan bobline hair and beauty
haaruitval-tegengaan-kerastase-bobline

Haaruitval tegengaan

-Onthult tot 1700 nieuwe haren in 3 maanden tijd.

-Implementeert het volledige regeneratie vermogen van stamcellen.

-Het zuurstofniveau wordt hersteld en de slapende haarzakjes worden ontwaakt zodat ze weer nieuw haar produceren.

-Bevestig de applicator op de ampul.

-Breng dagelijks op de hoofdhuid aan gedurende 3 maanden.

-Masseer en stimuleer de hoofdhuid met een circulerende beweging.

Meer weten of haaruitval tegengaan? Maak dan een afspraak in onze salon!

Klaar voor een behandeling?

Wij helpen en adviseren u graag verder